_Monika_, efekt świetny. kross12, u Ciebie wyszło lepiej czy podobnie? Zaskoczyliście mnie przystępnością ceny tego Nielsena...
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez GRUBEERGlinka + cleaner + wosk i gotowe :szeroki_usmiech przeczytaj na poprzedniej stronie wystarczy taki zabieg jak opisałem koledze kross12, o 17:38 :twisted:
Co do wosku, jaki dokładnie specyfik zastosować? Przy czym myję auto na myjni samoobsługowej tak więc nie chcę pod nią spędzić całego dnia i umęczyć się na maxa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikGlinka to raczej na silne zabrudzenia a to przecież nowy lakier?
Zamieszczone przez pandzikCleaner to specyfik do felg?
Komentarz
-
-
Zestaw bardzo popularny:
Glinka: Bilt Hamber Soft - 59,9zł
Cleaner: Dodo Juice Lime Prime Lite - 69,5zł
Wosk: Collinite 476 - 63zł
Choć ja do białego koloru bardziej poleciłbym wosk Finish Kare 1000P Hi-Temp, a jeśli ma być wyjątkowo szybki i prosty w aplikacji to Optimum Car Wax.
Na owady Duragloss Bug, Oil and Tar Remover #471 (nie usuwa wosku).Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.Nie no ladnie pieknie ale jest jedno male ale,otoz nim wyglinkujesz cale auto to na panelu ktory glinkowales jako pierwszy pozostalosci wody/lubrykantu/wody z szamponem zdaza Ci zaschnac,poza tym nawet jak glinkowalem na samej wodzie i tak pozostawaly jakies tam slady po wodzie dlatego wole to zmyc zeby pozniej spokojnie moc nakladac dalsze warstwy badz przejsc do dalszego etapu np.korekty lakieru a uwierz ze przy polerowaniu jak widzisz taki dziwny cien z zaschnietej wody to czasem ciezko odroznic czy to defekt lakieru w postaci odchodzacego klaru czy wlasnie zaschnieta woda,a mycie po glince to juz tylko czysta formalnosc przetarcia mokra myjka z minimalna iloscia szmponu gora 10 minut pracy :wink: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Po glince można także auto przelecieć QD i nie ma potrzeby mycia.Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426
Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax
Komentarz
-
-
kross12, zestawik calkiem całkiem. Ja tylko zminiłbym wosk, bo szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem Collonite Jeśli cos tanszego to ja bym brał #16 Megsa, ale to już jak wolisz.
Zamieszczone przez kross12Możesz mi wytłumaczyć różnicę między quick detailerem a cleanerem?
Quick detailer to kosmetyk stosowany pomiedzy myciami na np. lekko zakurzony samochód. Za jego pomocą bardzo łatwo i szybko przywrócisz autu blas jak po myciu i uzupełnisz, poprawisz kropolekowanie i działanie wosku.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez BigJa tylko zminiłbym wosk, bo szczerze mówiąc nie jestem zwolennikiem Collonite Jeśli cos tanszego to ja bym brał #16 Megsa,
Zamieszczone przez BigQuick detailer to kosmetyk stosowany pomiedzy myciami na np. lekko zakurzony samochód. Za jego pomocą bardzo łatwo i szybko przywrócisz autu blas jak po myciu i uzupełnisz, poprawisz kropolekowanie i działanie wosku.
[ Dodano: Nie 15 Maj, 11 19:32 ]
comando, ale my mamy inne plastiki, w OIIFL po PB Natural Look przez pierwsze dni jest większy połysk, bardziej satynowy. Poza tym plastiki mają bardziej intensywny kolor
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12dlaczego Twoim zdaniem Colli jest słaby?
Zamieszczone przez kross12Myślisz że to nie wpłynie negatywnie na kondycje lakieru?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez Bigw mojej opinii jest niezbyt trawały ( u mnie wytrzymał zalednie 2,5 miesiąca) oraz nie jest w stanie zapewanić takiej głębi koloru i połysku lakieru lakiego bym oczekiwał.
Co do QD to zastanawiam się czy po prostu nie porysuje lakieru, przecierając go brudną (bo po kilku przetarciach taka będzie) MF.
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12trwałość jest na drugim planie nie ukrywam że zależy mi na głębi koloru
Zamieszczone przez comandoBig, Czy produkty do wnętrza Swisswax są warte swojej ceny ?
Zamieszczone przez comandoI czy starczają na dłużej niż np. mleczko Sonaxa ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=jIC7Q51spVE nakładanie twardego wosku jest takie proste i łatwe czy to tylko reklama :roll:
Komentarz
-
-
shok, dla mnie jest tu parę sprzeczności. Mianowicie
1. Car detailing i szybkość. Te pojęcia się wzajemnie wykluczją W car-detailingu nie ma miejsca na szybkość !!!
2. Car detailing i Eco Myjnia (Ford Transit z taką reklamą stoi za tym Mini i zapewne należy do tego pana który zajmuje się woskowaniem).
3. Co prawda można nakładać wosk za pomocą maszyny, ale żaden szanujący się car-deatiler tego nie będzie robił w ten sposób !! A już na pewno gdy stosuje się drogie i naturalne woski które nakłada się ... rękomaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
No proszę Was....
Znany na całym świecie SRP jest niewiarygodnie łatwą w użyciu kombinacją cleanera (środka dokładnie czyszczącego lakier), środka maskującego niedoskonałości (zmatowienia, zarysowania) i sealanta (syntetycznego wosku). Autoglym SRP to tzw. środek All In One (AIO), co oznacza, że skutecznie łączy w sobie wszystkie powyższe cechy.
Komentarz
-
Komentarz